Bine ati venit pe forumul meu. Sper sa va fie de un real folos! Lectura placuta!

16 utilizări ale sării Epsom! Unele chiar sunt uimitoare!

LaurManea
Mesaje: 31
Membru din: 17 Aug 2017, 17:32

16 utilizări ale sării Epsom! Unele chiar sunt uimitoare!

Mesaj: # 32Mesaj LaurManea
07 Sep 2017, 19:11

Sarea Epsom nu este cu adevărat o sare, ea este un compus mineral format din sulfat de magneziu, numele îi vine de la un izvor salin din Epsom/Surrey, Anglia.

Sarea Epsom a fost folosită timp de secole drept un remediu pentru o serie de boli și are de asemenea multe utilizări în diverse alte domenii cum ar fi frumusețea, grădinăritul și în uz casnic.

Ambele, magneziul și sulfatul sunt foarte ușor absorbite de piele, ceea ce face ca beneficiile lor pentru sănătate să le facă ușor accesibile. Peste 325 de enzime din organism sunt reglate de magneziu, care, de asemenea, ajută la reducerea inflamației, atenuează rigidizarea arterelor și îmbunătățește funcția musculară și nervoasă. Sulfații îmbunătățesc rata de absorbție a nutrienților și ajută la eliminarea toxinelor.

Iată 16 din cele mai preferate utilizări ale acestui compus versatil, sper să vă bucurați de ele la fel de mult ca și mine!

Calmarea mușchilor inflamați

O baie cu sare Epsom este modalitatea cea mai bună pentru calmarea mușchilor, a crampelor musculare, pentru vânătăi și dureri articulare. Înmuierea într-o baie cu sare Epsom este o modalitate minunată de a vă relaxa și de a reduce stresul. Adaugați 2 cești de săruri într-o baie caldă. Se amestecă sarea în așa fel încât să se dizolve în apă. Stați în cadă timp de 10-15 minute pentru rezultate optime.

Exfolierea pielii

Pe măsură ce ne schimbăm pielea în mod natural, acumularea de celule moarte ale pielii înfundă porii și poate crea pete. Exfolierea este necesară pentru a menține pielea sănătoasă, strălucitoare și vibrantă. Cea mai bună modalitate de a se exfolia cu sărurile Epsom este de a masa zonele de pe tot corpul în duș sau în baie. Pielea se va simți moale și proaspătă cu acest tratament spa de casă.

Spălarea mâinilor

Se amestecă ½ ceașcă de ulei pentru bebeluși cu ½ cești de apă și se adaugă ¼ ceașcă de săruri Epsom și câteva picături de ulei esențial preferat. Așezați acest amestec lângă chiuvetă in baie pentru a beneficia mereu de o spălare plăcută a mâinilor.

Tratează mușcăturile de insecte și iedera otrăvitoare

O compresă făcută cu săruri Epsom este o modalitate excelentă de a trata mușcăturile de țânțari, înțeparea albinelor și iedera otrăvită. Se amestecă 2 linguri de săruri cu 1 ceașcă de apă caldă. Înmuiați o cârpă curată în amestec și țineți compresa pe zona afectată pentru a elimina durerea, arsurile și mâncărimile.

Curățați-vă fața

Fața ta trebuie curățată și exfoliată ca și restul corpului tău. Puneți o linguriță de sare Epsom în mână și amestecați cu puțină apă caldă. Folosiți amestecul ca pe un scrab pe față apoi clătiți-vă pe fata. Acest produs de curățare a feței nu doar exfoliază și întinerește, ci ajută la eliminarea punctelor negre și la prevenirea acneei.

Scoateți așchii

Așchiile sub piele pot fi dificil și dureros de eliminat. Înmuiați pielea cu așchii într-o baie de sare Epsom. Sărurile vor scoate afară așchiile și vor lăsa zona curată.

Balsam de buze

Buzele uscate, înfricoșătoare, crăpate nu sunt doar inestetice, ci și dureroase. Vindecă această stare incomodă cu un balsam de buze de sare Epsom la tine acasă. Se amestecă părți egale de ulei de cocos organic și săruri Epsom. Aplicați pe buze generos pentru a exfolia și hidrata.

Curăță faianța

Faianța din baie și bucătărie poate fi dificil de curățat. Aparatele de curățare puternice pentru faianță și gresie, nu sunt numai costisitoare, ci conțin adesea substanțe chimice nocive. Fă-ți propriul tău tampon pentru curățarea gresiei și a faianței din sarea Epsom. Se amestecă săpun lichid cu sare Epsom în părți egale. Se spală plăcile cu un burete și se clătește cu apă.

Ucigașul de insecte

Se amestecă ¼ ceașcă de săruri Epsom cu 2 cupe de apă și se pune într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați amestecul in jurul casei și grădinii pentru a goni insectele fără utilizarea insecticidelor chimice.

Constipație?!?!

Sărurile Epsom sunt o modalitate foarte bună împotriva constipației. Se amestecă 2 linguri de săruri de Epsom într-un pahar cu apă. Bea întreaga ceașcă pentru rezultate optime. Dacă gustul nu vă atrage, e amar, încercați să amestecați cu un suc proaspăt de fructe.

Fertilizați gazonul și plantele

Sărurile Epsom fac un îngrășământ minunat pentru gazon și pentru plantele din ghivece. Pentru o iarbă mai verde, amestecați 1 ceașcă de săruri pentru fiecare galon de apă și pulverizați pe suprafața gazonului. Pentru a fertiliza plantele în ghivece, puneți săruri Epsom în jurul bazei plantelor o dată pe săptămână. Această metodă de fertilizare, de asemenea, funcționează excelent pentru tomate și alte legume.

Îmbunătățiți curățarea rufele

Sarea Epsom combinata cu un pic de ulei esențial face un balsam de țesătură perfect pentru rufe. În plus, sărurile vor ajuta la înlăturarea acumulării detergenților de pe mașina de spălat. Se amestecă 4 căni de săruri Epsom cu 20 de picături de ulei esențial preferat. Adăugați ¼ cești la fiecare încărcare de rufe.

Ucideți ciuperca piciorului și îndepărtați mirosul urât

Înmuierea picioarelor în sărurile Epsom nu numai că reduce tumefierea și scoaterea toxinelor ci și mirosurile neplăcute și ciuperca piciorului (Picior de atlet). Adăugați ¼ cești la un lighenaș plin cu apă caldă, cat sa va încapă labele picioarelor in el. Țineți picioarele la înmuiat timp de 10-15 minute.

Tratarea arsurilor solare

Înmuierea într-o baie de sare Epsom este o modalitate excelenta de a calma pielea iritată de arsurile solare. Se amestecă 1 ceașcă de săruri în apa caldă de baie. Se sta in cada timp de 10-15 minute.

Balsam pentru păr

Din sarea Epsom se poate face un super balsam pentru a adăuga volum și a elimina grăsimea din păr. Combinați părți egale de balsam organic de păr și săruri Epsom și aplicați liber pe păr. Lăsați să stea 20 de minute, apoi clătiți bine.

O piele super fină a mâinilor

Acum știi că înmuierea picioarelor tale în sărurile Epsom este super sănătoasă, dar cum rămâne cu mâinile tale? Înmuierea mâinilor este o modalitate excelentă de a calma tenul dur, pentru calmarea articulațiilor sau a degetelor dureroase, de a elimina lacurile de unghii și de a îndepărta murdăria de sub unghii. Adăugați 1/4 cană de săruri Epsom într-un castron mare de apă caldă. Țineți mâinile în acest amestec timp de 5-10 minute.

Scrie răspuns