Bine ati venit pe forumul meu. Sper sa va fie de un real folos! Lectura placuta!

ACRO-DERMATITA ENTEROPATICA

LaurManea
Mesaje: 31
Membru din: 17 Aug 2017, 17:32

ACRO-DERMATITA ENTEROPATICA

Mesaj: # 41Mesaj LaurManea
16 Noi 2017, 14:11

Este caracterizată prin dermatită, diaree și pierderea părului. Două treimi din pacienți au mai avut acest caz în familie, iar copii susceptibili genetic că ar putea-o avea – care nu sunt alăptați natural – prezintă simptomele, în general, în primele patru până la zece săptămâni de viată. Laptele mamei este protector; instalarea acro-dermatitei enteropatice se produce, în general, în circa o săptămână de la introducerea lapte lui de vacă în dietă.
TRATAMENT
1. Copii să fie alăptați la sânul mamei.
2. Aspirina, calciul și proteina din laptele de soia micșorează absorbția de zinc și trebuie evitate.
3. Cantități sporite de zinc duc la o scădere drastică a simptomelor. Doze zilnice de 50 mg de zinc pentru nou-născuți, 150 mg. pentru copii și în jur de 220 mg pentru adulți, iată cantitățile folosite. În urma administrării de zinc, schimbările comportamentale sunt primul semn vizibil de refacere. Copii devin mai puțin irascibili, mai puțin dependenți și au un somn mult mai liniștit, doar după o zi sau două de la începerea terapiei cu zinc. Apetitul revine cam în tot atâta vreme. Curățirea pielii începe adesea în două-trei zile, dar poate dura, pentru o curățire deplină, mai multe săptămâni. Diareea încetează în câteva zile Creșterea părului este vizibilă în două-trei săptămâni, iar creșterea corpului de la șase până la opt săptămâni.”
4. Folosiți o dietă bogată în zinc, consumând legume și produse din cereale integrale. O pacientă a folosit infuzie de păpădie doi ani, timp în care a simțit o ameliorare a simptomelor, ameliorare pusă pe seama suplimentării dietei cu zinc conținut în păpădie.
5. Animalele care prezintă carentă de zinc au o susceptibilitate crescută la infecții bacteriene și micotice, de aceea trebuie să le asigurăm aportul necesar de zinc. Prin odihnă adecvată, exercițiu fizic și o dietă simplă, cu mese regulate, veți asigura condiții optime de funcționare a sistemului imunitar.

Scrie răspuns