Bine ati venit pe forumul meu. Sper sa va fie de un real folos! Lectura placuta!

Ulcere aftoase

LaurManea
Mesaje: 31
Membru din: 17 Aug 2017, 17:32

Ulcere aftoase

Mesaj: # 42Mesaj LaurManea
16 Noi 2017, 15:43

Ulcerul sau șancrul aftos este o leziune de formă ovală sau rotundă, și este înconjurată de o zonă roșie. Cuvântul grecesc aftae înseamnă ,a da foc". Aftele sunt cele mai întâlnite pe obraz, limbă, partea dinăuntru a buzelor și pe gingii.

Cauza este necunoscută, deși s-au luat în considerație infecțiile virale, alergiile, stresul, deficienta în vitamine și dezechilibrul endocrin. Aftele pot apare într-o proporție de până la 40% din populație. Copiii celor cu ulcere aftoase au un risc crescut de a le contracta. Ele apar, în general, pe la vârsta de 20 de ani și sunt la fel de frecvente la ambele sexe. Pe măsura înaintării în vârstă, incidența ulcerelor aftoase scade. Se vindecă spontan într-o săptămână sau două, dar unii oameni nu reușesc să scape niciodată de ele; cum trece una, apar altele. Pot apărea câte una sau în grupuri mari.

TRATAMENT

1. Aveți mare grijă să nu provocați răni în gura. Folosiți o periuță de dinți moale, fără pastă de dinți; fiți atenți cu mânuirea instrumentelor ascuțite în gură și evitați alimente ca arahidele, nucile etc., evitați mușcarea limbii sau a obrazului. Nu vorbiți în timp ce mestecați, întrucât aceasta poate duce, la mușcarea accidentală a limbii.

2. Spălarea repetată a gurii cu o soluție din apă cu sare sau apă simplă, poate ajuta.

3. Vaccinurile și antibioticele nu s-au dovedit de ajutor, ba chiar pot fi dăunătoare. Nitratul de argint și acidul cromic pot ușura temporar durerea, dar pot întârzia vindecarea, pot întinde ulcerele și provoca cicatrici.

4. Nu fumați.

5. Fiți atenți cu hidratarea. Beți suficientă apă pentru a avea tot timpul urina deschisă la culoare.

6. Eliminați din dietă cei mai comuni alergeni alimentari. Dintr-un grup de oameni din cadrul unui studiu legat de alimente alergenice, 56% avuseseră ulcer aftos.

7. Trebuie evitate băuturile alcoolice, ciocolata, guma de mestecat, drajeurile, apa de gură, pasta de dinți, alimentele tari sau picante și, mai ales, fructele citrice .

8. Pudra de Goldenseal sau ceaiul umezit dintr-o punguță de Goldenseal, aplicat direct pe aftă, este unul dintre cele mai bune tratamente și poate aduce o ușurare rapidă.

9. Spălarea cavitații bucale cu apă simplă, fierbinte poate calma durerea.

Scrie răspuns